Een aantal malen uitgesteld, nu toch echt: de Berg- en Bochtentraining (BBT) Moezel 2022, een training van Horizon Motorreizen. 

14 April 2022 – naar Limburg.

Verzamelen bij Hotel Overstehof bij Landgraaf.

15 April 2022 – Naar hotel Sewenig 

Geen actieve beelden van, maar ‘s ochtends uitdelen van ‘oortjes’ en met groepjes van 6 vertrekken. De instructeur rijdt als tweede in de groep, en 1 voor 1 moet iemand anders van de groep van 6 voorop rijden.

Er wordt (bewust) nog weinig commentaar gegeven door de instructeur. En wat hij geeft is positief opbouwend. Dit commentaar kan overigens iedereen horen (als je niet te ver bent afgezakt overigens) zodat je er ook van kan leren. 

16 April 2022 – 1e Trainingsdag

Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan houding op de motor, counter-steering e.d. in een uitleg voor het hotel, en daarna in een bocht ergens onderweg. 

Routes heen en terug:

Eerst bij het hotel een demo en uitleg (foto galerie, klik op een foto voor slideshow, of 1 voor 1 bekijken)

 

Met een grote hoeveelheid motoren in een bocht in de weg, aanschouwelijk onderwijs :-) 

(foto galerie, klik op een foto voor slideshow, of 1 voor 1 bekijken). En ‘s Avonds een recapitulatie van de dag.

17 April 2022 – 2e Trainingsdag

Minder uitleg vandaag, nu gewoon alles in praktijk brengen, en de route volgen. Nog wel een ochtend of middag de oortjes in – met meer opbouwend commentaar -, maar de rest vrij rijden. Schitterende dag, en een verbazingwekkende hoeveelheid bochten.

 

‘s Avonds video’s kijken en onze vooruitgang zien (foto galerie, klik op een foto voor slideshow, of 1 voor 1 bekijken).

 

18 April 2022 – Naar huis

De route van Horizon Motorreizen gevolgd, en met een klein groepje (Jacqueline, Martin en Suzanne) binnendoor naar huis, maar wel met de hele groep koffie en lunchen :-)

   

Komen ook langs de Nurburgring met veel ‘vette’ auto’s (foto galerie, klik op een foto voor slideshow, of 1 voor 1 bekijken).