Reisverslag groepsreis Andalusie 2023

Reisbegeleiders: Paul en Corrie.

Op de foto’s klikken om ze te vergroten c.q. door te bladeren !!

Dag 1 – Vertrek naar Malaga en rit naar Granada- 19 Maart 2023

Wezenloos vroeg opstaan, maar overnachting boven de AirPort, dus is te doen. Motor is al in Andalusië, een week eerder ingeleverd (GPS-tracker op een BMW verraadt hoe de truck gereden heeft). Verzamelen bij Starbucks om 5:30 ‘s ochtends. En off we go to Malaga om 7:00 ‘s ochtends. Best wel druk bij security, gelijk doorlopen zo’n beetje naar boarding. 

Na aankomst in Malaga in busje naar de plaats waar de motors staan, op een parkeerterrein bij het hotel waar we de reis ook eindigen. Omkleden – op het parkeerterrein :-) – en samen met Jeffrey (ontmoet bij motor inleveren in Deurne – Triumph Tiger 900) op pad naar Granada. Een terrasje gezocht, want ergens tijdens de vliegreis toch wat eten en drinken gemist, en het is best wel warm al. Op terrasje Michel en Alexander (beiden BMW GS 1250 Adventure) ontmoet, en na terrasje verder met z’n vieren,

Gestopt bij een soort familie-restaurant, stampvol. Iedereen zit uitgebreid te lunchen, wij houden het bij Jamon.

Aankomst in Granada. Mooi hotel – DeLuna Hotel -, met panorama-liften aan binnenkant van hotel, maar er viel helaas weinig te zien, was niet meer onderhouden. Het lift-bordje geeft weer welke faciliteiten er zijn. Formule 1 wedstrijd werd helaas niet getoond op een tv, dus maar even via mobieltjes gekeken. In een restaurant in de buurt gegeten, plofte 23:00 afgemat het mandje in.

Jeffrey had z’n GoPro aanstaan en heeft een samenvatting laten genereren door GoPro. Geeft een mooi sfeerbeeld van de rit.

Ondertussen waren Carlo (Horizon) en Pieter bezig met het uitzetten van een route voor een offroad-reis in Andalusië. 

Dag 2 – Granada – Granada (Sierra Nevada)- 20 Maart 2023

Ton (Ducati Multistrada V4 Pikes Peak) sluit bij ons groepje aan (Michel, Alexander, Jeffrey, ikzelf). Dag begint wat apart. Ik neem aan het begin de verkeerde afslag, bij een rotonde verwarring waar naar toe, daarna juiste weg gevonden, en… Jeffrey kwijt. Gewacht bij een benzinestation, geen Jeffrey. Later komen we hem weer tegen bij de Sierra Nevada. Wat lastig navigeren, soms ook borden die aangeven dat je niet verder mag. Maar in Spanje is het wel handig dat je dan gewoon doorrijdt, dan kom je nog eens ergens….

Michel fungeerde als team-captain / voorrijder, en het was mooi om te volgen. Goed tempo (voor mij in ieder geval) hield de groep bij elkaar wanneer we te ver bij elkaar vandaan dreigden te raken. Later deze week werd hij afgewisseld door Ton. Had niet de illusie dat ik deze jongens bij kon houden wanneer ze écht gas gingen geven, maar dat hoeft ook niet. Credo is om veilig thuis te komen,

De reisleiding had ook nog actie-foto’s gemaakt van deelnemers onderweg.

Na een tussenstop voor koffie, in Calahorra (wie kent het niet) wat gegeten. Een soort Wild-West uitstraling daar. 

Uitzichtpuntje (Mirador) bij stuwmeer: ‘Mirador de la Presa Rules). 

In Granada nog even de stad in.

En nog even een samenvatting van de dag van de GoPro van Jeffrey.

Tevens is ons groepje ook nog op video gezet !

Dag 3 – Granada – Cordoba – 21 Maart 2023

Door de olijfbomen heen naar Cordoba. Koffiebreak bij Alamartes. 

De reisleiding had weer wat actiefoto’s van iedereen gemaakt. Jeffrey staat ook op de foto, en als het goed is, is de deuk in de koffer zichtbaar. Jeffrey besloot off-road te gaan bij de olijfbomen (bochtje verkeerd ingeschat), en dat ging best goed, totdat hij probeerde de weg weer op te komen. Het hoogteverschil met de boomgaard was te groot, en motor viel om. Jeffrey ok (gedeukt ego), motor lichtjes beschadigd. 

Een wel heel mooi uitzichtpunt: Montefrio, werelderfgoed.

Lunch bij Iznajar. Bijzonder? Niet zo, behalve de uitzonderlijk lage prijs. 

Even een break in the middle of nowhere. Of nee, bij Zuheros. Erg warm weer.

Aangekomen in Cordoba, vlak bij de oude binnenstad. Erg gaaf. Oh ja, gemiddeld verbruik van de 660 cc Aprillia – met het volgen van de BMW’s en Ducati’s : 1 op 25,8 !!

En weer de samenvatting van de GoPro van Jeffrey.

Dag 4 – Cordoba – Cordoba – 22 Maart 2023

Bijzonder dag. Rit door de bossen, en de wegen blijken behoorlijk slecht te zijn. Onoverzichtelijk, veel grind in de bochten. En helaas vloog Ton met z’n Ducati uit de bocht – combinatie grind en tegenligger. Botste tegen een rotswand aan, gelukkig niet met een enorme snelheid, maar genoeg gracht om zijn voorwiel te ontwrichten. Ton een pijnlijke pols, maar gelukkig verder niets (nagekomen bericht: er blijkt toch een botje in zijn pols gebroken te zijn, zit nu in het gips).  Geregel met ophaaldienst e.d. Konden voor Ton als groep weinig meer doen. – motor zou worden opgehaald – dus voorzichtig doorgereden en uitgeblazen op een terrasje in het eerstvolgende dorp, Villaviciosa de Cordoba.

Nog wat bochtenwerk. Eerste 2 gemaakt door Michel, laatste door Thomas, de leukste Belg uit de groep :-) . Dank!

Weer een stop bij een verlaten plaatsje – La Cardenchosa.

Geweldige stuurwegen, zonder veel verkeer…

‘s Avonds weer eten in Cordoba. Samenvatting van de GoPro van Jeffrey:

Dag 5 – Cordoba – Sevilla – 23 Maart 2023

Op weg naar Sevilla. Via Minas de la Plata, Hornachuelos en Constantina.

En na de lunch het stuwmeer ‘Pantano de la Pintado’.

Voor een nacht neergestreken in een mega groot hotel – Melia – midden in het centrum van Sevilla. Aankomst was met 29 graden , rijdend in de stad met motorpak en veel stoplichten, niet echt lekker. ‘s Avonds een wandeling naar een beetje verstopt restaurant. Zagen we toch nog iets van het oude Sevilla.

En de GoPro samenvatting van Jeffrey.

Dag 6 – Sevilla – Grazalema – 24 Maart 2023

Weer via schitterende wegen op weg naar Grazalema. Uitzichtpunt bij Coripe:

Na Zahara de la Sierra een tussenstop in Cortes de la Frontera.

Aankomst in hotel Grazalema. Ook tijd voor de groepsfoto. Alleen lijkt het bij mij of mijn kunstgebit er niet in zit of zo :-)

En Carlo testte het zwembad.

Dag 6 –  Grazalema – Malaga – 25 Maart 2023

Op tijd vertrekken, want er werd een gebied afgesloten om 10:00 uur. Een aantal deelnemers zijn gestopt bij het ‘smurfendorp’.

Hierna een heel mooi plaatsje: Ronda.

Motoren inleveren op de parkeerplaats.

We zijn er! Relaxen bij de pool. En wat gebeurt er wanneer er een vrouw in bikini bij de pool aanwezig is. Die krijgt aandacht :-). En Jeffrey maakte er wat werk van. Wat er verder gebeurd is, vertelt het verhaal niet. What happens in Malaga, stays in Malaga….

The End. De volgende dag opstaan en met het vliegtuig naar huis. Al met al een fantastische week. Mooi weer, goed gezelschap, heel strak asfalt over het algemeen, wat wil je nog meer. Het biertje na de rit smaakte geweldig. 

Paul en Corrie, dank voor het geregel en de begeleiding !! En dank aan de gezellige groep!