Hierbij een reisverslag naar en in de Pyreneeën via Horizon Motorreizen. Vanuit eigen perspectief, en onderaan de post een verzameling van foto’s van de groep die zo in de loop der dagen verzameld zijn.

De reis zit wat complex in elkaar. Op 4 september worden Janny en ik verwacht in Prullans, Spanje, voor een weekje motor-toeren met Horizon Motorreizen. Het plan: Janny levert de motor in bij ons, zetten onze beide motoren op de trailer in Nederland. Mijn vrouw en ik transporteren de motoren naar l’Estartit in Noord-Spanje. Hierna wordt Janny ingevlogen, waarna we (Janny en ik) samen naar Prullans rijden. Mijn vrouw blijft achter in l’Estartit (snik).

31 aug De Kommel

1e korte etappe zit erop. De start ging moeizaam. Vanochtend kreeg ik te horen dat ik aan de medicijnen moet tegen hoge bloeddruk. Plan was om 13:00 te vertrekken, maar apotheek tot 14:00 dicht. En ze hadden nog niets ontvangen van de huisarts. Maar… we zijn onderweg! Moeten maar kijken hoe het gaat met eventuele bijwerkingen. Mooi rustig hotel in ‘s Gravenvoeren, België. en te veel gegeten ‘s avonds.

Hieronder een foto-galerij. Klik op een foto voor een vergroting c.q. voor bladeren door de galerij heen.

1 sep Charme en Beaujolais

2e etappe afgelegd. België en Luxemburg weinig van meegekregen qua omgeving, alleen maar ☔️. Begonnen vanochtend met 15 graden, hier in Belleville-sur-Saône is het nu zo tegen de 30. Is meer een motel waar we nu zitten, maar wel alles aanwezig. Auto voor de deur. De wijn vond ik helaas wat te duur.

2 sep Torre Vella

En we zijn er… Lyon goed doorgekomen, daarna veel files tussen Lyon en Avignon. Maar daarna fluitend. Onderweg veel zon, aankomst geen zon, regen wel net misgelopen. Aangenaam temperatuurtje van zo’n 23 graden. Nu eerst maar even bijkomen.

3 sep – bijkomdagje

Aankomst Janny, opgehaald bij bushalte. Motors van de trailer gehaald met z’n 3-en.

Verhaal van Janny:

Inmiddels aangekomen op de eerste plaats van bestemming. Vanaf vliegveld geen bus naar de kust 😕. Dus eerst met de bus naar busstation in Girona. Leuk om door de oude stad te rijden. Vandaar de bus naar L’ Estartit.

Mooi plekje met uitzicht over de Middellandse Zee én een mooi weerzien met de Fazer 😇. Motoren van de aanhanger gehaald (spannend…😅) en staan nu klaar om morgen naar Prullans te gaan rijden.

Hieronder een foto-galerij. Klik op een foto voor een vergroting c.q. voor bladeren door de galerij heen.

4 sep – Verbindingsroute naar Prullans

Op weg naar het hotel van Horizon Motorreizen in Prullans. Even gestopt in Castellfollit de la Roca en Ripoli.

Hieronder een foto-galerij. Klik op een foto voor een vergroting c.q. voor bladeren door de galerij heen.

Parc natural del cadi moixero

Zo’n 1888 meter hoog, maar ze zijn vergeten uitzicht punten te maken. Mooie wegen. Geen verkeer.Mooi, heel rustig, maar helaas niet de foto die ik wilde maken. Of je moet midden op de weg stil staan voor een goede foto. 

Prullans

Zo dan, aangekomen in toch wel 1 van de luxere verblijven. Pfff.. foto’s van het hotel en hotelkamer. Wat behelpen zeg maar 🤣😱.

Hieronder een foto-galerij. Klik op een foto voor een vergroting c.q. voor bladeren door de galerij heen.

Dagroute 1 – Hoge Pyreneeën

Port del canto

Ff drinken, komen een deel van onze groep tegen.

 

Llavorsi

Capucino stop, op weg naar hoogste berg van Pyreneeën schijnt.

El pont de suert

Van terras naar terras. Bergje gereden, alles dicht boven – gewoonte als de kinderen weer naar school gaan blijkbaar na 3 maande vakantie. Nu eten bij een verzamelplaats van motoren…

Perves

Toch wel mooi

Ribera de montardit

Een Mirador – uitzichtpunt, op weg naar Prullans weer.

Dagroute 2 – Andorra

Yamaha dealer

Motor van Jannie verliest koelvloeistof, kijken of we dat in Andorra kunnen laten repareren.

Door monteur na laten kijken. Alles goed. Lijkt er op dat bij de laatste beurt wat te veel spul in is gedaan, slangen vast, de ‘ven’ werkt, niveau goed, rijden maar. Geen last gehad vandaag.

Andorra

Hoge passen, o.a. Port de Envalira, 2407 meter. 

Mooie route, begon met kleine haarspeldbochten, glad asfalt. Daarna bredere wegen en ruimere haarspeldbochten, prima te doen. 

Tevens een Mirador d’Ordino (uitzichtpunt).

Les bordes d’Envalira

Lunch in skigebied.

Pas de la casa

Net na de lunch, weer stoppen😊

Aan het einde van dagroute 2 druppelt de groep binnen, met allemaal ongeveer hetzelfde verhaal. Op het einde van de route zit een lus met een slechte weg, en waar je je met de motor op een gegeven moment vast kan komen zitten doordat je steil naar beneden rijdt op een heel smalle weg. Sommigen hebben een trap gezien, anderen weer niet. Maar… handig voor ons, want wij gaan die route morgen doen, en dat laatste stuk slaan we dus over… 

Dagroute 3 – Pre Pyreneeën.

Dit zouden we eigenlijk gisteren willen doen, maar moesten toen naar de garage. Vandaag de koninginnenrit volgens zeggen.

Via Coll de la Crueata (bekende berg, iets beter uitzicht) naar Pobla de Lillet. In het laatste dorpje zaten we naast een mobiele lotto-verkoper, waar het hele dorp z’n sociale praatje ging maken.

Hieronder een foto-galerij. Klik op een foto voor een vergroting c.q. voor bladeren door de galerij heen.

 

 

Via het uitzichtpunt Refugi Coll di Port, op zoek naar een koffie-eettent. Maar we lopen voor op schema,  veeeeel te vroeg voor die Spanjaarden. Dan maar schaduw en koffie bij Fonts del Gardener.

Hieronder een foto-galerij. Klik op een foto voor een vergroting c.q. voor bladeren door de galerij heen.

Llosa del cavall

Hier moesten we zeker voor stoppen.

Dagroute 04, Prullans – Jaca

Dit zou een memorabele rit worden. Eerst ‘gewoon’ via Sort naar Campo (waar we aansluiten bij veel van onze groep) om te lunchen. 

En dan… ben je net een half uur via een geitepaadje naar boven gegaan, kom je Ingrid en Fred tegen die aangeven dat er een rotswand naar beneden gekomen is. Besloten om toch nog even door te rijden, want wie weet…. Maar even later komen de Ducati-groep terug, zij mochten er ook niet langs. Hele eind terug, en een enorme omweg rijden. Te weinig gestopt voor het mooie, aardig gesloopt in de hitte. 

Verhaal Janny:

Tsjonge, jonge…. Echt moe… kwamen vandaag rond 17.00 uur aan bij hotel in Jaca. Lange rit, bijna 400 kms door de bergen. Half in de middag een berg op, niet zomaar één , maar met heel smalle weggetjes, alleen maar onoverzichtelijke bochten, dicht na elkaar, steile klim en vreselijk wegdek, reparatie op reparatie en daartussen kuilen. En dan word je blij omdat je bijna boven bent ( gered 🏆💪🏻), is er bovenop een WEGVERSPERRING. Stuk rots omlaag gekomen. Nee……….. Omdraaien en datzelfde takkenstuk terug 🙈🙈🙈 om via een omweg naar Jaca door te kunnen. Gelukkig vanochtend hele mooie stukken gereden!

Jaca, hotel Oroel

Goed hotel weer, en leuk plaatsje dat Jaca. Inclusief de ‘Catedral de San Pedro XI’.

Dagroute 05 – Tourmalet

Omdat de route van de Vuelta ons aardig in de weg zat, de extra route gepland. Rit via de Aubisque naar de Tourmalet. Onderweg al heeeeel veel motoren – er bleek een BMW-treffen te zijn. Maar even een rustpuntje bij een meer – Sallent de Callego.

Formigal

Een opstopping bij Formigal. Stonden reeds aan de kant om een enorme berg aan BMW-rijders rustig te laten passeren, toen er opeens heel veel schapen ook die kant op moesten.. 

Keer om wanneer mogelijk…

Teruggekeerd, rondje niet volgemaakt, beslissing gemaakt bij col du Soulor. Belachelijk druk hier, reed niet lekker met alle rondrazende motoren achter je. Wel mooie route. Terugroute over de ‘col de Marie-Blanque’ – iets andere dan de heenweg – bleek verrassend mooi. Toen, dwars door een markt 😱 een eettent gezocht.

Dagroute 06 – Arnéguy

Vandaag de korte route genomen. Een lus door de bergen. Zondagochtend, alles dicht. Maar wel heel rustig qua verkeer. Weinig gelegenheid tijdens het bochtenwerk om foto’s te maken. Hoewel het als een beetje ‘saai’ werd bestempeld vooraf door de hardrijders, was dit toch weer een schitterende route. 

 

Jaca – Tapas restaurant

En ‘s avonds het laatste diner samen bij een tapas-restaurant. Joop, Tiny, Janny en ik hadden niet goed opgelet bij het bestellen, hoorden iets van Curry, en ‘laat maar komen’. Bleek inktvis te zijn. Joop heeft alles smakelijk opgegeten, de rest niet. De rest van de groep was niet te beroerd om hun gehaktballetjes te delen met ons. 

Hieronder een foto-galerij. Klik op een foto voor een vergroting c.q. voor bladeren door de galerij heen.

Onderweg naar l’Estartit weer.

Inspirerende stops op snelweg, Alles dicht in de dorpjes na feestdag. En in het binnenland doen ze niet zo aan Raststätte of id aan de snelweg, je moet er eigenlijk altijd wel af. Maar: basis benodigdheden gevonden: koffie, wc, benzine. 😊

Eerst Janny ergens bij een station afgezet. Die gaat naar Girona Airport. Daarna echt onderweg naar huis – in twee dagen -, tussenstop in het plaatsje Beaune. Niet een heel luxe hotel, maar goed genoeg. Onderweg slecht weer bij Lyon, en klein beetje file. Verder redelijk voorspoedige reis.

Hieronder een galerij van foto’s die zo in de loop der dagen verzameld zijn, en niet door mijzelf genomen. Niet alles gepubliceerd, maar naar ik hoop de mooiste en relevantste uitgekozen.

Klik op een foto voor een vergroting c.q. voor bladeren door de galerij heen.