Oktober 2015, San Francisco

Voor het bedrijf waar ik voor werk op dat moment, AMIS, mag ik weer naar Oracle OpenWorld in San Francisco. Maar ik plak er een paar dagen aan vast. Auto gehuurd, en naar San Diego (vliegveld) gereden via de route langs de kust. Van te voren een aantal Airbnb’s geregeld.

Schema :

  • 24 – 29 okt 2015 – San Francisco, Oracle OpenWorld
  • 30 – 31 okt 2015 – Aptos (bij Santa Cruz), Airbnb: Cora
  • 31 okt – 1 nov 2015 – Baywood, Los Osos, Morro Bay,  Airbnb: Sally
  • 1 – 2 nov 2015 – Santa Barbara. Airbnb: Arlene
  • 2 – 3 nov 2015 – Encenitas (boven San Diego), Airbnb: Laurie

Route ongeveer:

Weekje San Francisco

Ook hier zaten we in een Airbnb, maar dan voor zo’n 6 man door het bedrijf een soort herenhuis afgehuurd. Was een behoorlijk eindje van het centrum vandaan (Moscone Center), dus ‘Uber’ ontdekt. Elke ochtend en avond met een Uber naar het centrum. Werkte goed. Weer belachelijk veel deelnemers aan Oracle OpenWorld, hieronder een impressie van de stad, en een stuk Oracle OpenWorld. Klik op een foto voor een vergroting of om verder door de galerij te klikken.

Aptos, bij Santa Cruz

Vrijdag. Rond 12:00 uur bij het vliegveld een auto gehuurd. Een beetje saaie auto, maar best wel groot. Rit naar Santa Cruz in een weldadige stilte, na een enorm hectische week. De Airbnb host is Cora, een dame op leeftijd, in een huis wat redelijk afgelegen ligt, en waar het ‘s nachts pikkedonker en vreselijk stil is. Je merkt dat Airbnb zo’n beetje het hoofdinkomen is van haar. Is enorm gastvrij, en ik logeer in een kamer waar vroeger waarschijnlijk de kinderen hebben geslapen. ‘s Avonds aan de boulevard rondgelopen en goed gegeten.  

Baywood Los Osos – Morro Bay

De volgende Airbnb is Sally. Deze Airbnb ligt in een Suburb-wijk. Allemaal blokken, met kleine voortuintjes, zoals in de film. De familie ging al vroeg naar het Halloween-feest in de buurt, ik sluit wat later aan. Was dus alleen thuis daar. Op mijn vraag of ik de deur op slot moest doen wanneer ik weg ging, werd ik raar aangekeken. Op slot, hier? Rare Nederlander. Hieronder foto’s van de lokale Halloween-party. Moet meer foto’s hebben, nog even zoeken.,,

 

Onderweg naar Santa Barbara

De kustweg is schitterend om te rijden en je hebt de neiging om heel vaak te stoppen. Wel een paar keer gedaan en ook nog naar een hond gekeken die het uitstekend naar zijn zin had in een piekup-truck.

Santa Barbara

Ergens op de heuvel bij Santa Barbara, waar je je in Beverly Hills 90210 waant, staat het huisje van Arlene, ook weer een dame op leeftijd. Een oud houten huisje op palen. En het verblijf is er wel 1 om te onthouden. Het huisje staat stampvol met allerlei snuisterijen, ‘s ochtend krijg ik een ontbijtje aan een ontbijt-tabel waar ik amper mijn bord kwijt kan, maar weer enorm gastvrij. Ze vertelde ook dat ze het jaar ervoor het huisje bijna was kwijtgeraakt door hevige bosbranden op de heuvel.

Santa Barbara zelf is wel een stadje van allure, en vrij toeristisch. Maar voelt allemaal heel relaxed aan. En ze hebben ook nog de spelletjes-shop die erg lijkt op de ‘Big Bang theory’!

Encenitas

Los Angeles vermeden, geen zin in weer een drukke stad. Onderweg nog wel bij het kustplaatsje Seaside – onder LA –  gestopt. Door naar Encenitas, naar Laurie. Een echtpaar van middelbare leeftijd, en ze stonden erop dat ik ‘s avonds mee at. Heerlijk gegeten, onder een kruisverhoor hoe het in Europa er aan toeging – zij waren er ook eens geweest – , en hoe ik dacht over de verkiezingen in de VS – levensgevaarlijk onderwerp.