San Francisco – Oracle Open World en Fisherman’s Wharf

En.. ik mag weer naar Californië van mijn baas, AMIS. Een week Oracle OpenWorld, daarna auto huren en chillen. Dit keer zitten we in een hotel in het centrum van San Francisco. Kwam zo uit omdat de Airbnb die we geboekt hadden als bedrijf, opeens annuleerde. Waarschijnlijk omdat ze een beter bod hadden of i.d. Zaten we in een hotel van 370 Dollar per nacht, alleen logies… Gevolg was wel dat ze de volle mep van onze creditcard wilden reserveren, maar daar zit maar een limiet op van 1500 Euro. Hoop gedoe, allemaal gelukt uiteindelijk met de bedrijfs-creditcard. 

Daarna, op de eerste dag, valt mijn telefoon in de lift erg ongelukkig, en scherm is volledig gebartsten. Doet het nog wel overigens.

Vlak bij Union Square, Cheese Cake Factory geweest, en dit keer uitgebreid naar Fischerman’s Wharf gegaan… Oh ja, aan het eind van de week werd me nog gevraagd door Oracle om een video op te nemen om over 1 van hun producten te praten. Nooit gedaan, nieuwe ervaring, en de YouTube-video bestaat nog steeds, zie de link onder de eerste set van foto’s.. Achteraf: man, wat een geblaat om niets :-)

De Reis

Schema van Airbnb’s dit keer:

  • 6-7 okt 2017 – San Francisco
  • 7-8 okt 2017 – Sabastopol
  • 8-9 okt 2017 – Lakeport
  • 9-10 okt 2017 – Walnut Creek

Zeg maar naar het noorden van San Francisco

Maar voordat we aan die reis beginnen, eerst een bezoek aan het eiland Alcatraz.

Alcatraz

Hoogtepunt van deze reis: het eiland Alcatraz. Zeker voor iemand die de film met Clint Eastwood gezien heeft. Kaarten een aantal weken of maanden van te voren geboekt – en da’s nodig -, schitterend weer, en er was een vliegshow (onderdeel van de fleetweek, met stunt-team Blue Angels) in de baai van SF. In 1 woord geweldig!

Airbnb San Francisco

Auto gehuurd, en naar de westkust van San Francisco gereden. 42nd Street. En dat het 42 is, weet ik nog omdat dit een heel bekend getal is binnen de nerd-gemeenschap van Oracle. Niet zo’n bijzondere Airbnb, ongezellig, maar wel vlak bij de kust. 

 

Sebastopol

Via de Golden Gate brug naar het Noorden, en via de kustweg naar de eerste Airbnb, Sebastopol. Niet zo’n bijzondere plaats, en ook niet waar de Airbnb staat, maar de host had een fantastische ruimte om te logeren, en een geweldige tuin. Onderweg natuurlijk nog een paar keer gestopt. En voor een impressie van het rijden daar nog wat bewegende beelden. Met een TomTom nog, was helaas niet zo goed in snelle licht-wisselingen en ‘smooth’ beeld. Maar hier, aan de kust gaat het goed.

Lakeport

Mijn vertrekplaats, Sebastopol, ligt vlakbij Santa Rosa. Tijdens de rit naar Lakeport krijg ik alarm op mijn telefoon, en kom ik even later in een file terecht. Wat erg ongewoon is daar in de buurt. Het blijkt dat mensen aan het vluchten zijn van de branden bij Santa Rosa, waar een hele wijk is afgebrand. Tevens wordt ik nog gebeld door collega’s die ook aan het toeren zijn, en die vraagt of het goed met me gaat daar in het noorden. Ja, ging goed, maar mijn timing is goed blijkbaar.  De kustweg is weer schitterend, en een poosje gestopt bij Fort Ross (weet ik niet zeker meer), een plaatsje bovenop de rotsen, met de wind vrij spel. 

Wel boeiend, overal in de VS wordt als het maar even gevaarlijk wordt, gewaarschuwd, en hekwerk neergezet. Hier niet, kan je zo van de rotsen afspringen / glijden. Zie ook de – wat schokkerige – video hieronder.

De Airbnb in Lakeport is in een houten, gehorig huisje, maar wel met een enorme truck ernaast. Veel herten gezien.

Walnut Creek

De laatste stop bij een Airbnb voordat ik naar huis vlieg vanaf SF. Gewoon een hele relaxte reis over de highway. Zie ook video hieronder. Diverse keren gestopt onderweg, en een Harley Davidson motorzaak binnengelopen. De Airbnb was een schitterend huis op een heuvel, met een lieve hond en kat, maar op het moment dat je buiten kwam was er herrie van een snelweg in het dal. Jammer. De eigenaar was fanatiek American Football aan het kijken, en begreep niet dat de Europeanen daar geen fan van zijn…