San Francisco, november 2007

Voor VX-Company afgereisd naar San Francisco. Een hectische eerste week, bezoek aan Oracle Open World, met 43.000 bezoekers en 1800 presentaties. Tijdens die week hebben we onderkomen gevonden in ‘China Town’, een niet vreselijk sjieke wijk in SF. Om 3:00 uur ‘s ochtends wakker, hetzij door de jetlag, hetzij door Chinese activiteit en gerochel. Een ervaring op zich. 

Een demonstratie van Vietnam-veteranen, shoppen in een enorme mall, Fisherman’s Warf, waanzinnig verkeer, het is er allemaal. Hier een op maat gemaakt skateboard gescoord in een hele luxe mall, en ‘Gap’-kleding voor de kinderen (dat was toen enorm populair).

Een aantal foto’s genomen in die week. Klik op een foto voor een vergroting of om er doorheen te klikken.

Appreciation event

Het is een traditie dat er altijd in die week een avond is met concerten, speciaal voor de deelnemers van Oracle Open World. Dit keer waren het drie concerten. En het is achteraf gezien een bizar rijtje artiesten:

  1. In het Cow Palace trad Billy Joel op, die voor Amerikanen een ongekende status heeft. 
  2. In een enorme tent (!) daarnaast: Lenny Kravitz. 
  3. En in een andere tent : Stevie Nicks /Mick Fleetwood

En je kon dus gewoon heen en weer lopen. De meeste mensen waren in het Cow Palace, geen historische taferelen bij de andere concerten. Erg gaaf en bijzonder om mee te maken.

Yosemite Park, November 2007

Na een hectische business-week, met z’n allen (4 man, 1 vrouw) naar ons luxe onderkomen midden in Yosemite Park. Een pool biljart, een hot-tub, een hemelbed. Het kan niet op. Eerst boodschappen gedaan, want we moeten wel zelf koken, zitten in de ‘middle of nowhere’. 

Een verkenningstocht gemaakt, langs ‘El Capitano’, de beroemde rots, en kennis gemaakt met de grijze eekhoorns, wat als plaag wordt gezien daar. En natuurlijk een Yosemite-sweater gekocht…

Panorama Trail

Wel het hoogtepunt van de reis. Na een discussie wat voor actiefs we zouden doen, besloten dat we met z’n drieën een ‘trail’. gaan lopen. Komt goed uit, net in San Francisco nieuwe wandelschoenen gekocht. Wat kan er mis gaan :-). En een trail van 8 mijl (zo’n 14 km) moet te doen zijn.

‘s Ochtends vroeg naar boven, naar het startpunt Glacier Point. 

De eerste waterval is Illilouette Fall (na 3 km) en even chillen bij Illilouette Creek. Dan een stuk van 2 kilometer waar je 250 meter naar boven klimt, tot aan de bovenkant van de Nevada Fall.  De paden zijn vrij steil, veel rotsblokken, mijn flesje water na een uurtje of 2 al op, maar na zo’n 6 uur gelopen te hebben bij ‘Happy Isles’. aangekomen.  Een parkeerplaats waar nogal eens beren rondlopen begrijpen we later… 

Compleet versleten even bijkomen en vragen of de andere twee ons op komen halen…

San Francisco – going home

Het zit er weer op. Fantastische 2 weken, en dat volledig betaald door VX Company. Kon slechter :-) . Moeten daarna nog wel als tegenprestatie wat presentaties houden, en over het beleid nadenken e.d., maar daar is overheen te komen…